De snertactie werd in 2005, na jaren van afwezigheid nieuw leven ingeblazen om de slachtoffers van de tsunami in Azië een steuntje in de rug te bieden. Dit jaar zal het opgehaalde geld opnieuw worden gedoneerd aan een door een natuurramp getroffen gebied. De keuze van het doel lag dit jaar redelijk voor de hand, het bedrag zal ten goede komen aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.
Wederom was chef-kok Dick Boshuizen, Oud-Vierhouter en eigenaar van strandpaviljoen De Zilvermeeuw te Dishoek (Zeeland) bereid om zich belangeloos in te zetten en de uitdaging aan te gaan om in de keuken van het restaurant op de Paasheuvel 555 liter snert te bereiden. De keuken is door het restaurant ter beschikking gesteld.
Ook andere Vierhouter bedrijven dragen hun steentje bij aan deze actie door de ingrediënten voor de snert ook dit keer met korting te leveren. Hulde voor Spar Mulder en slagerij John & Arthur Boshuizen.
Zaterdagochtend kon men voor een heerlijke bak snert, terecht in het dorpscentrum bij het gezellige “dorpspleintje" voor “De Bank". Diverse vrijwilligers van de beide verenigingen zijn de hele ochtend in de weer geweest om de snert vanuit de “Ossenkar" en huis-aan-huis te verkopen. Hun inspanningen werden beloond, want alle snert is verkocht en veel sneller dan in voorgaande jaren. Helaas heeft men daardoor wel mensen moeten teleurstellen, er was geen snert meer over !
De snertactie leverde een mooi bedrag op. Er werd in totaal € 930,- opgehaald.