maandag 4 februari 2013

SNERTACTIE 2013 GESLAAGD

De jaarlijkse snertactie van de voetbalvereniging Vierhouten'82 en de Oranje-ijs vereniging was afgelopen zaterdag weer een groot succes. De heerlijke verse erwtensoep werd voor het 9e jaar op rij gemaakt door Dick Boshuizen. Dit jaar kregen chef Dick en zijn vaste assistenten Annemarie Haklander en Marc van de Salm extra hulp van de ervaren kok Max van Driel. Volgens de inwoners van Vierhouten smaakte de soep wederom uitmuntend.

In de keuken van Eetcafé & Bar de Tent op de Paasheuvel werd de soep bereid met ingrediënten die weer met fikse korting werden aangeboden door Supermarkt Attent Mulder en Slagerij John- en Arthur Boshuizen. Vanuit de gloednieuwe “Ossenkar”, die traditiegetrouw in het centrum van het dorp op de stoep van Kado winkel “Villa 4-Houten” mocht staan, werd een heerlijke warme bak soep aangeboden met een plak roggebrood en spek voor € 1,50. Ondertussen gingen 4 teams van vrijwilligers langs de deuren in het dorp om de snert in literbakken aan de inwoners van Vierhouten aan te bieden. Rond het middaguur was bijna alle 550 liter soep verkocht en stond de opbrengst teller op een netto winst van € 750, -. De soep die over was is ’s middags nog voor een groot deel verkocht bij de thuiswedstrijd van Vierhouten’82 tegen Rood-Wit uit Putten.

Met de opbrengst wordt dit jaar het materiaalhok van de voetbalclub opgeknapt en een deel wordt gebruikt voor de herinrichting van de kantine in het dorpshuis. De rest van het geld komt weer ten goede aan de voetballende jeugd van Vierhouten.





(foto's: Melvin Bakker - RTV Nunspeet)


Nieuwsarchief